Jajca smo postregli že v spomladanski solati, “poširana” v pokriti ponvi, v omleti z zelenjavo, posebej okusna so pečena na litoželezki. Tokrat naša draga gostja Ana Karakaš dodaja še jubilejni stoti vpis v zbirko Feelgood receptov in sicer za umešana jajčka z dimljenim lososom, špinačo in paradižnikom.

Število oseb: 2 junaka.
Čas: dok-si-reko-keks.
Zahtevnost: ravno pravšnja 🙂

Sestavine:

  • čajna žlička oljčnega olja ali katere druge maščobe, ki je primernejša za kuhanje,
  • 100 gramov špinače ali druge zelenjave (po želji)
  • 1 “solatni” paradižnik ali več malih češnjevcev,
  • 2 stroka česna, sesekljana ali drobno strta,
  • ½ žličke karija,
  • 4 jajca, razžvrkljana,
  • 150 gramov divjega lososa (če je možno dimljenega).
  • Po želji dodamo kos opečenega kruha.

Postopek:

  1. Ponev namastite, dodajte špinačo, paradižnik in česen.
  2. Kuhajte 1–2 minuti, ravno toliko, da špinača uplahne.
  3. Dodajte kari in razžvrkljana jajca ter pecite toliko časa, da jajca zakrknejo.
  4. Odstavite jajca z ognja. Na segreti ponvi hitro pripravite še lososa (če uporabljate file, dimljenega ni potrebno toplotno obdelati). Vse skupaj servirajte na krožnik in po želji dodajte tudi opečen.

omelet-scrambled-eggs

Mario Sambolec, dr. Feelgood
info@feel-good.si