Mario, a pri tebi so tudi na LCHF?

Mhm …

Kaj pa Paleo?

Itak.

Potem pa nisi preveč za vegi, a ne?

Uf, teh je šele kolikor češ …

A res!? Čaki, kako je pa to možno?

Preberite več:
Kaj pa LCHF dieta?
Prehrana za zdravje ali prehrana za videz?
Je veganstvo rešitev?
– 5 (genetskih) ovir v veganski prehrani.
Prehrana vegi športnika.

Vse je možno, če imaš dovolj velik … kovček z orodji.

Opažam, da imamo prehranski strokovnjaki, nutricionisti, svetovalci, pametnjakoviči, … kakor koli nas želite imenovati, javne kritike vreden problem – t.j. znamo igrati samo na eno glasbilo, pihati zgolj v (svojo) flavto, iskati potrditve lastnim prepričanjem in luknje v tujih. Če je čevelj prav meni, bo tudi tebi … nekaj v tem smislu.

Preberite več:
Psevdoznanost.
– Če lahko on(a), lahko (res) tudi ti?

Je s tem kaj narobe? Prav nič, če imate tudi vi nogo št. 45 in so vam všeč moje nove Under Armour superge. V nasprotnem vam težko zares pomagam, če je to vse, kar ponujam. No, lahko vam dam potuho, da je vse ok s tem, ko vas »žuli pri prstih« ali se v mojem čevlju »utapljate«. Le zdržite še malo, za moč volje gre, … pa ne bit »pusi« in se sezuvat!

Si predstavljate svet, v katerem ne bi bilo tako pomembno v kaj (pametnjakoviči) verjamemo, temveč kako vam lahko pomagamo?

»To he who is good with a hammer, everything looks like a nail«. Mark Twain.

Dobri mojstri praviloma nosijo s seboj kovček, poln najrazličnejših orodij (znanj). Če je v tej primerjavi mojster trener, ste vi tisti, ki bi morali določati pogoje dela s svojimi cilji. Kladivo, križni izvijač, imbus ključ, … so tako le pripomočki (diete, pristopi) v trenerjevem kovčku, ki jih zna nepristransko uporabiti po potrebi.

Preberite več: Kako veš, komu zaupati?

 

Mario Sambolec
Nutricionist MNU, PN1 in ACA
Trener in predavatelj FZS
Ustanovitelj www.feel-good.si
mario@feel-good.si