Krompir, moka, cuker, drobtine na putru, … saj veste, kako se knedel streže.

Tudi, če jih pripravite tako – klasično – ne bo noben problem, če bodo kot taki na jedilniku sem ter tja in nimate težav s pšenico. Morda pa ste podobni meni in imate ogromen sladek zob, ki želi pozornost pogosteje, kot le ob posebnih priložnostih.

No, potem se Feelgood knedel morda dobro izkaže. Kdo bo rekel, da ni tako masten in slasten, kot original, ampak to je kompromis, jebiga 🙂

Za 5 buckastih pečenih knedlov potrebujete:

  • Pol kg kuhanega in olupljenega starega krompirja (se bolje “zlepi”).
  • Zvrhano jedilno žlico moke tigrastih oreščkov ali druge moke po želji.
  • Jajce ali dva oz. kavno šalico jajčnih beljakov.
  • Poljubno sveže sadje (jagode, izkoščičene češnje, marelice ali slive)
  • Ščep cimeta in par kapljic stevije, če želite bolj sladke knedle.
  • Če želite malo bolj beljakovinski knedl, vmešajte v maso še merico sirotkinih beljakovin, ali nekaj žlic skute.

Priprava

  1. Maso temeljito pregnetite, nadevajte s kosom sadja in oblikujte.
  2. Razporedite na peki papir in pekač ter postavite za cca 20-30 min v pečico, ogreto na 180 stopinj.
  3. Naj se peče do zlato-rumene skorjice.
  4. Pretresite s posipom po želji. Poskusil sem z mešanico 100% kakava v prahu, zmletega sukrina in cimeta. Je bilo kar fino … sladko, a ne presladko

Slika je bolj kilava od knedlov, obljubim 🙂 Imate še kak predlog?

13467346_10209949967248750_232260267_oSimpl, kot knedl 🙂

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
mario@feel-good.si