Feelgood prehrana #POZDRAVIPAMETI prihaja v Koper!

v soorganizaciji z B Center in Barbaro Grzetič

Skupaj razblinimo mite, ki pustošijo o prehrani.

Najbrž se boste strinjali, da dandanes o prehrani marsikdo govori in se marsikaj piše. Obstajamo v svetu, kjer je informacij o prehrani in zdravem življenjskem slogu mogoče dobiti povsod. Pogosto nas najdejo kar same in nemalokrat so si nasprotujoče.

Vam je to poznano?

So tisti, ki pravijo, da sta prehrana športnika in prehrana navadnega smrtnika enaki, s to razliko, da potrebujejo športniki in športnice vsega le malo več. Več hrane, mislim.

Na drugi strani so pristaši industrije prehranskih dopolnil in povezujejo športno prehrano primarno s praški, napitki, tabletami in kapsulami.

Oboji se motijo.

Poročanje netoleranc na določena živila ali izločevanje kar celotnih skupin živil iz prehrane je vedno bolj pogosta praksa. Gluten in mlečni izdelki sta na vrhu seznama »obtožencev« za najrazličnejše »zločine« proti našemu zdravju.

Upravičeno?

Smo si res tako različni, da si lahko ta termin vsak interpretira po svoje, ali obstajajo določeni univerzalni principi tudi znotraj prehrane? Odkrili bomo nekaj osnovnih »zakonov«, ki jim prehrana mora ugoditi, če ji želimo reči zdrava in se pogovorimo o načinih, kako to pomeni za različne ljudi, v različnih situacijah.

Sem Mario, ustanovitelj blagovne znamke Feelgood. Pridružite se mi na seriji predavanj o prehrani.

PRIJAVITE SE ZDAJ

Z Barbaro sva pred kratkim gostovala na TV Koper.

Na predavanjih se bomo lotili temeljnega vprašanja: Kakšna sploh je definicija zdrave prehrane?

Osvetlili bomo tudi področje prehranskih dopolnil, ki imajo znanstveno podlago in se pogovorili o situacijah, v katerih so lahko koristna.

Predstavili bomo zaključke znanstvene literature o prehranskih dopolnilih, ki dejansko delujejo, čemu so namenjeni in kako jih primerno uporabiti.

Na predavanju izveste, kaj ima prehranska znanost za povedati o netolerancah in kako se soočiti v primeru njihovega dejanskega obstoja.

Znanost in zdravo pamet pa bomo uporabili tudi pri argumentaciji preostalih mitov, ki pustošijo med prehrano.

Zanimivo, ne?

Pridružite se in izvedeli boste odgovore.

TERMINI:

sobota 9.11.2019, od 10:00 do 12:00

sobota 18.1.2020, od 10:00 do 12:00

sobota 14.3.2020, od 10:00 do 12:00

sobota 16.5.2020, od 10:00 do 12:00

Mario Sambolec, nutricionist PN1, ACA, trener in predavatelj Fitnes Zveze Slovenije vam bom predaval na naslednje teme:

  • Kaj potrebujem za zdravo telo?

  • Praktičen vodič za zdravje.

  • Prehrana uspešnega športnika rekreativca.

  • Prehranski miti in netolerance.

Cena posameznega predavanja: 35 eur

Cena celotnega sklopa predavanj: 110 eur.

Predavanja trajajo 60 minut + 30 minut je namenjeno dodatnim vprašanjem in odgovorom.

PRIJAVITE SE ZDAJ

Opisi posameznih predavanj

Lokacija: Središče Rotunda

Destradijev trg 11, 6000 Koper

B center – prvi pilates center na obali deluje od leta 2003. V 15 letih je ekipa B centra razvila in oblikovala odlične pilates, joga in programe “za zdravo hrbtenico”, ki so namenjeni različnim ciljnim skupinam.

Poleg rednih pilates in jogijskih vadb vsa leta organizira ostale dogodke, ki so namenjeni kvalitetnejšemu in bolj zdravemu načinu življenja. Mednje sodijo različne ustvarjalne delavnice, tematske delavnice osebne rasti in izboljšanja življenjskega sloga, tekaške, pohodniške, plavalne aktivnosti, plesni, glasbeni dogodki in drugo.

V sodelovanju z ekipo Feelgood je soorganizator predavanj o zdravem načinu prehranjevanja, saj želi širši okolici približati temeljna spoznanja o “prehranjevanju po zdravi pameti”.

Barbara Grzetič, Izolčanka, lastnica in vodja B center ekipe, se že 16 let izobražuje in izpopolnjuje na področju različnih gibalnih tehnik. Pilates je 2004 prva pripeljala na Primorsko in v njem našla novo strast.

Tekom let se je izobraževala doma in v tujini še na področju joge, Aeq, somatike, aerial-leteče vadbe, specializiranih vadb za nosečnice, starostnike in različnih področjih osebne rasti.  Svoje izkušnje in znanje podaja vsem vadeči; pilates in druge vadbene programe ves čas nadgrajuje s predanostjo in strastjo.

Njeno glavno vodilo je deliti “dobro” in širiti tehnike, ki jih sama začuti in preizkusi. Zaveda se, da je, za zdrav življenjski slog poleg uravnoteženega gibanja, ključna tudi zdrava prehrana.

Iz tega razloga se je odločila, da se poveže z ekipo Feelgood, s katero deli razmišljanje “prehranjevanja po zdravi pameti”. Z soorganizacijo cikla 4 predavanj želi tudi na domačem, primorskem koncu, približati koristne in uporabne informacije vsem, ki se morda v (preveliki) množici informacij in trenutne modnosti različnih (ekstremnih) načinov prehranjevanja želijo naučiti in najti, tudi z znanostjo podprte, kvalitetne informacije s področja prehranjevanja.

Pridružite se mi v Kopru.

Prijavite se ZDAJ

PRIJAVA