Feelgood ovseni šmorn

V angleščimi obstaja izraz “comfort food” – se pravi hrana, ki razvaja, poboža, tolaži, razveseli in se ob njej počutimo posebej prijetno. Zbranih imamo sicer kar nekaj receptov, ki bi ustrezali tej definiciji, ampak, pristranski sem zlasti do enega, po katerem celo stanovanje zadiši po cimetu, vaniliji in limoni. Tega, za Feelgood šmorn:

Sestavine “od oka”:

  • Kavna šalica ovsenih kosmičev (cca 50 g),
  • 2-4 jajca,
  • manjše “nešpricano” jabolko, ali polovica večjega,
  • pest namočenih jagod goji, rozin, ali ta korak izpustite, če niste ljubitelj suho sadje nadomestite z namočenimi chia, ali mletimi lanenimi semeni.
  • Cimet in/ali burbonska vanilja, ter nastrgana lupina eko limone,
  • polovica, ali cela merica (15-30 g) dr. Feelgood sirotkinih beljakovin v prahu z okusom vanilije, odvisno od posameznikovih potreb po beljakovinah.

Priprava:

  • V razžvrkljana jajca vmešamo ovsene kosmiče, namočeno suho sadje ali semena, naribamo jabolko, dodamo začimbe v količinah po okusu in sirotko v prahu. Vse skupaj dobro premešamo in počakamo toliko, da se kosmiči malo prepojijo..
  • Ponev premažemo z maslom, ali kokosovo maščobo, ter zmes pečemo na šibkem ognju, v pokriti ponvi, dokler ne pridobi spodaj zlato-rumene barve. Nato “omleto” obrnemo in po želji z lopatko v ponvi razdelimo na poljubne kose, ali vse skupaj nadrobimo v šmorn.
  • Šmorn navduši svež, topel, okusen pa je tudi hladen in primeren kot malica – v službi, za otroka v šoli ali pred/po treningu, na kakšenem izletu v hribe ipd.

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
info@feel-good.si

Objavil | 2017-12-11T17:49:27+00:00 11, februar 2015|