Feelgood omleta s skuto in špinačo

Mlečni izdelki so pogost problem in marsikomu povzročajo različne težave, tudi, če na njih v osnovi niso alergični. “Napihnjenost”, “čudno” blato, izpuščaji in mozolji so le trije neprijetni simptomi, o katerih najpogosteje potožite.

Kljub temu, vsi mlečni izdelki nimajo enakih učinkov in opažam, da so fermentirani izdelki – jogurt, starani siri, kefir – ter izdelki iz surovega mleka, predvsem kozjega, tudi ovčjega, za mnoge lažje prebavljivi …

Več o mleku lahko preberete v članku: Kaj pa mleko? … in poskusite sledeč recept za omleto s kozjo, ali navadno surovo skuto.

Za en »moški« obrok potrebujete:

  • 4 jajca proste reje.
  • Pest ali dve nasekljane špinače.
  • Kavna šalica (recimo 70-100 g) skute iz surovega kozjega mleka.
  • Žlička masla ghee.
  • Sol, poper, kurkuma
  • Paradižnik, gobice, … zelenjava po želji.

Priprava:

  1. Na ponvi in zmernem oglju segrejte maslo (ghee).
  2. Po njem razporedite nasekljano špinačo in počakajte trenutek, da malo ovene.
  3. Ta čas na hitro, v skodelici z vilico razžvrkljte jajčka, jih začinite s kurkumo v prahu, soljo in poprom ter prelijte po špinači.
  4. Nadaljujte s pečenjem še kako minuto (ponev lahko tudi pokrijete), da jajčka zakrknejo.
  5. Na koncu razporedite skuto/sir po polovici omlete in to prepognite.
  6. Jed obogatite, če špinači dodate gobice (šampinjone) in jo srevirate ob narezanem paradižniku.

spinach and goat cheese rolled omelet (4)Izgleda tako, kot dobro je bilo 🙂

 

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
info@feel-good.si

Objavil | 2017-12-11T15:57:32+00:00 16, oktober 2016|