Delim pomislek, ki me je prešinil pred kratkim …

Pogosto se s kolegi trenerji pogovarjamo o tem, kako posamezniku z določenimi omejitvami prilagoditi vaje, ali nasvet pri prehrani.

Določene omejitve, katere omenjam, so lahko gibalne, kot tudi zdravstvene – večje tveganje zato, da se posameznik onesvesti, ali ga bog ne daj stisne tam, kjer boli, ko te punca (ali fant) zapusti 😀

Verjetnost resda ni velika, vendar se kljub temu sprašujem koliko bi nas znalo primerno ravnati, če se oseba pod našo taktirko zgrudi iz neznanega razloga?

Mobilna aplikacija Prva pomoč

Prva pomoč je prva slovenska mobilna aplikacija, ki na strokovni podlagi podaja osnove prve pomoči in nudi tudi možnost izpolnjevanja. Hkrati pa je tudi priročnik, s katerim si boste lahko pomagali ob nudenju prve pomoči.

Mobilna aplikacija Prva pomoč pokriva dva usklajena sklopa izobraževalno-informacijskih vsebin:

1. Pomoč uporabnikom za učinkovito nudenje prve pomoči v primeru nastanka poškodb in najpogostejših nenadnih obolenj.
2. Povečanje ravni znanja prve pomoči med splošno populacijo (pridobivanje doktrinarno ustreznih napotkov za nudenje prve pomoči, ocenjevanje znanja, obnavljanje/utrjevanje znanja, spodbujanje učenja prve pomoči, zmanjševanje predsodkov pred nudenjem prve pomoči, spodbujanje solidarnosti in zavedanja pomena pomoči sočloveku v stiski).

Strokovne vsebine aplikacije temeljijo na smernicah Evropskega referenčnega centra za prvo pomoč ter Strokovnega centra za prvo pomoč Rdečega križa Slovenije.

Gre za besedilni, slikovni in video prikaz temeljnih vsebin in napotkov za prvo pomoč, namenjenih tako splošni javnosti kot tudi različnim skupinam in organizacijam (šolam, delovnim organizacijam, društvom, ekipam prve pomoči …).

Aplikacijo si lahko prenesete na naslednji povezavi: https://goo.gl/dLFTvp

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
www.drfeelgood.si