Ljubitelji krompirja združimo se in vsaj poskusimo vsaj za milimeter popraviti krivico, ki se mu (še kar naprej) dogaja.

Vidite fotko? Posnel jo je Alan Aragon in izpostavil zaskrbljujoče visoko število “share”-ov in “lajkov” na socialnih omrežjih, kljub temu, da je napisano ena velika neumnost – od krompirja, naj bi se zredili, posebej, če ga jemo zvečer. Ja, seveda …

Image may contain: text
  1. Krompir (kuhan) velja za eno najbolj nasitnih živil nasploh. Dva velika krompirja vsebujeta približno 250 kalorij, kar je primerljivo z dvema žlicama oljčnega olja, ali masla. https://goo.gl/mmNWhn.

Preberite več: Sitost je ključ do kaloričnega ravnovesja.

2. Po količini hranil, krompir povozi tako maslo, kot oljčno olje, tudi cenjeno makadamijo in kokos, ki so pogosto njegov LCHF nadomestek. (https://goo.gl/LslQB2).

Preberite več: Poziv ZA hranilno vrednost.

3. Nobeno živilo ne redi kar samo po sebi, ali v določem delu dneva, neodvisno od vseh kalorij, ki jih posameznik užije tekom določenega obdobja (dneva, tedna, …).
Preberite več: Abeceda hujšanja.

Če krompirja ne marate, ga enostavno ne jesti in ne širiti laži o njem, ali strahu pred njim. To pravzaprav lahko velja za karkoli v prehrani.

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
info@feel-good.si