VSE, KAR MORATE VEDETI O NAS

“Težko si bomo uničili svoje zdravje, če bomo imeli zdrav odnos do prave hrane. Lahko pa si ga uničimo restriktivnim, nerazumevajočim odnosom do hrane.”

KAJ NAJ UKRENEM?

Mario je specializiran strokovnjak za prehrano in predavatelj FZS (Fitnes Zveza Slovenije). Svojo unikatno filozofijo predstavlja z idejo Feelgood ter z njo ruši stereotip klasičnega pristopa »fitnesa in diet«. Z njo utira nove smernice zdravemu odnosu do lastnega telesa in uči o pomenu primerne vadbe ter prehrane za posameznika in njegov specifičen cilj. Najsi bo ta več energije, boljše počutje, odpraviti določeno zdravstveno težavo, izoblikovati atletsko postavo ali za vselej izgubiti nekaj odvečnih kilogramov.

Mario je dejaven v različnih športih, kot trener za osnovno/specifično pripravo in svetovalec za športno prehrano ter uporabo prehranskih dopolnil.

Dr. Feelgood je reden pisec za revijo Virus, njegove članke pa je moč najti tudi v mnogih revijah in publikacijah (Sensa, Bodi Eko, Lisa, Cosmopolitan, Naja, Virus, Finance, Dnevnik, idr.) ter na različnih spletnih portalih (Siol.net, epsihologija.si, Aktivni.si, Njena.si). V celoti so zbrani na Feelgood blogu.

Želite izvedeti še več o Mariu? Preberite si intervju za spletno stran Motiviran.si in želeli si ga boste spoznati.

“Prehrana je pogosto zdrava toliko, kot je zdrav naš odnos do nje. Včasih se mi zdi bolje pojesti “nezdrav” obrok z nasmeškom, kot se 100% držati diete, s kislim izrazom na obrazu in brez vsakršnega veselja do hrane.”

KAKO NAJ SE TEGA LOTIM?

Vesna je dinamična in polno zaposlena mati dveh otrok, ki si je profesionalne izkušnje nabirala na različnih področjih – po duši naravoslovka, je pristala v ekonomski stroki in s svojo sposobnostjo improvizacije uspešno združuje različna znanja. Na področje prehrane jo je pripeljala stiska ob spoznanju, da je njen novorojeni sin hud alergik. Postopno se je sinovo zdravje izboljševalo, alergije so pojenjale, znanje s področja prehrane in »alternativnega« kuhanja pa raslo.

Prehranski coaching je naslednja stopnička na profesionalni poti, ki ji prinaša veliko veselja. S svojim občutkom za posameznika in s strokovnim znanjem lahko ponudi oporo in razumevanje na poteh sprememb, ki nikoli niso lahke. Vesna ni profesionalna kuharica in tudi ne pretirana ljubiteljica preživljanja časa ob štedilniku. In ravno zato je specializirana mojstrica reševanja vsakodnevnih prehranskih zagat. Obožuje okusno, zdravo hrano, ki se jo hitro pripravi, s slastjo poje in nato posveti še drugim pomembnim rečem v življenju.

Znotraj ekipe dr.Feelgood je Vesnino delo pomagati vam najti odgovore na vprašanje KAKO – ko izveste »kaj« in »zakaj« je potrebno narediti ste prehodili dobršen del poti. Vesna bo poskrbela, da boste lahko vse odgovore lažje prenesli v svoj vsakdan.

“Na voljo imamo vse informacije, vemo, kaj in kako moramo storiti, pa nam kljub temu pogosto ne uspe uresničiti svojih ciljev. Stare navade nas hitro “potegnejo nazaj”, zato moramo na spremembo pripraviti tudi naš um, dobro poznati našo motivacijo in ovire ….saj veste, vse spremembe se začnejo v glavi.”

ZAKAJ JE TO ZAME POMEMBNO?

Svetovalka, vodja projektov sprememb, trenerka mehkih veščin. Verjame v učenje in stalen osebni razvoj. Ljubiteljica potovanj, dobre kave in vina v dobri družbi.

Brigita Tomas je strokovnjakinja za uvajanje sprememb tako v podjetjih kot na osebnem področju. Na temo organizacijskih sprememb je magistrirala na York St. John University v Angliji. Ima certifikat za delo po metodi PROSCI, ki je vodilna na področju planiranja in implementacije sprememb v organizacijah. Znanje iz psihologije sprememb prenaša in uporablja pri individualnem svetovanju in coachingu. Vsaka sprememba se namreč začne v glavi.

Deluje kot svetovalka, vodja projektov, je avtorica člankov, vodja delavnic in predavanj. Z dolgoletnimi izkušnjami na področju razvoja mehkih veščin, s široko paleto znanj in analitičnim pristopom pomaga organizacijam in posameznikom skozi izzive.

V teamu dr. Feelgood skrbi za to, da se na spremembe ne pripravi le vaše telo, ampak tudi vaš um. Vodi vas skozi proces osebne spremembe in premagovanja ovir ter utrjuje voljo na poti do zastavljenega cilja.

“Gibaj se kvalitetno in brez bolečin se boš gibal dolgo.”

VODJA PROGRAMOV FEELGOOD VADBE

Pri Sebastjanu je vse »nas easy«. To je izjava, ki ga definira in jo z velikim uspehom tudi zasleduje – vsi gibalni izzivi zares hitro postanejo »easy«.

Je navdušenec nad vsemi vrstami gibanja. Poigrava se s telesi posameznikov, ki se mu pridružijo na poti razvoja moči, mobilnosti, stabilnosti, po poškodbah ali operacijah. Preko dodelanih režimov in principov, posamezniki dosegajo in presegajo svoje želje po gibalnih sposobnostih. Po dolgoletnih izkušnjah dela kot inštruktor v fitnesu, pilatesu in funkcionalnih vadbah, je svoje znanje združil v lastnem konceptu vadbe »GroundZone«.

Svoje znanje ves čas nadgrajuje, da lahko svojim varovancem zagotovi najbolj optimalne pogoje za dosego ciljev. Besede »ni mogoče« v njegovem slovarju ni. Obstaja pravilo – kvantiteta pride z kvaliteto.

“Ker “najboljše” ali “najbolj optimalno” ne pomenita popolnoma nič, če lahko obstaja edino v teoriji ali na kratki rok.”

VODJA PROGRAMOV PREHRANSKEGA SVETOVANJA

Nenad je avtor in svobodni raziskovalec, v dolgoletnem in še vedno strastnem razmerju s človeško biologijo. Njegovi specialnosti sta prehrana in zdrav življenjski slog, za dobro počutje in privlačen videz.

Svoje razumevanje zapletenih telesnih procesov s pridom uporablja pri delu s posamezniki in skupinami. V skladu z njihovimi željami in preferencami pomaga na nevsiljiv in vzdržen način oblikovati življenjsko okolje in navade, ki omogočajo učinkovito delovanje telesne biologije in s tem spodbujajo po poti do zastavljenih ciljev (namesto, da ovirajo, kot se v sodobnem okolju rado pripeti). Na ta način postanejo energičnost, dobro počutje in privlačen videz bolj podobni “stranskim učinkom”, in manj podobni “nečemu, kar zahteva pretiran trud in žrtvovanje”.

Kot vodja programov Feelgood Akademije je sprejel poslanstvo, da zapleteno znanstveno teorijo prevaja v uporabno in priročno prakso. Naloga, ki mu je pisana na kožo – je nepoboljšljivi pragmatik in minimalist: zanima ga “tisto, kar deluje” in “tisto, kar je na dolgi rok dejansko izvedljivo v praksi”.

TRENER

Domen je v športu odkar pomni. Ko je prišel čas za vpis na fakulteto, je bila odločitev samoumevna – Dif (Fakulteta za šport) je bila edina prava izbira. Tam je pridobil veliko teoretičnega znanja, ki ga vedno bolj učinkovito uporablja pri svojem delu. Svoje znanje ves čas nadgrajuje preko dodatnih izobraževanj.

Od plezanja, nogometa, odbojke, vse do breakdance-a, akrobatike, dviganja uteži in fitnesa. Skozi čas je spoznaval različne oblike gibanja, od katerih zna posamezne elemente učinkovito vpeljati v trening s stranko, glede na njene cilje in trenutne potrebe/zmožnosti. Je velik zagovornik individualnega pristopa – vsaka stranka je deležna posebne pozornosti.

Pravilno strukturiran trening nas vodi do željenih rezultatov, kar ne pomeni, da se moramo za dosego izbranega cilja na vsakem treningu spogledovati z maksimalnim naporom:

»Učinkovitost treninga se ne meri vedno le v količini znoja«.

»Every day, I learn more and more about the body. What I learn allows me to be a better coach and a better educator. Often, what I learn contradicts what I formerly believed. Just remember, the world was once thought to be flat.” Michael Boyle.

»Vsak dan se naučim kaj novega o človeškem telesu. Novo pridobljeno znanje mi omogoča biti boljši trener in boljši učitelj. Pogosto bodo novosti nasprotovale preteklim prepričanjem. Spomnimo se, nekoč smo mislili, da je bil naš planet raven.« Michael Boyle.

TRENER

Monika je diplomantka kineziologije, vaditeljica vadbe groundzone, vaditeljica pilatesa in športne rekreacije. Opravljen ima tudi tečaj klasične in športne masaže.

 

Gibanje je zanjo že od nekdaj najbolj pristen način izražanja. V obdobju odraščanja se je z navdušenjem spoznavala z najrazličnejšimi športi in gibalnimi sposobnostmi.

Strast nad gibanjem je iz prakse prenesla še v teorijo z vpisom na Fakulteto za šport.

Otroška radovednost po razumevanju delovanja človeškega telesa in zdravja me vodi k nenehnemu učenju, spraševanju in iskanju odgovorov. Moja vizija je pomagati ljudem do ponovnega udobnega počutja v lastnem telesu.

Od kod vzdevek dr. Feelgood?

Feelgood zgodba se je začela mnogo let nazaj, v fitnesu SportClub na Fakulteti za šport. Takratni lastnik je prijazno ugodil moji prošnji po delu. Pripravljen sem bil sprejeti karkoli, da bi se le lahko učil od priznanih trenerjev, ki so bili v tistem času tam še aktivni. Kup zvenečih imen … in jaz, z vaditeljsko čepico, beležko ter svinčnikom.

Delal sem kot savna-mojster v SportClubovi savni in vodil predstavitvene treninge za nove člane fitnesa. Spomnim se dne, ko mi je receptorka povedala o primeru gospe, kateri smo že nekajkrat prestavili predstavitveni trening, ker naj bi bila »zahteven primer«. Zvenelo je kot naročeno zame.

Špela rada teče, smuča, … je precej aktivna, skratka. Po poškodbi kolena so ji rekli, da nič več od tega »ne sme« oz. naj se loti fitnesa, plavanja ter kolesarjenja. Nobena od predstavljenih možnosti ji ni bila pretirano všeč. Predvidevam, da prva še najmanj, sodeč po tesnobnem in zaskrbljenem izrazu na obrazu, ko sem jo prvič zagledal.

Nisem imel vseh odgovorov, seveda ne. Vendar sem bil pripravljen prisluhniti, obljubil pomagati in sprejel izziv. Posvetoval sem se s profesorji na faksu, naštudiral s poškodbami kolen povezana poglavja v različnih knjigah in Špeli predstavil svoj realistično-optimističen plan.

Že po nekaj mesecih so postale vidne izboljšave. Noga je bila vedno bolj stabilna, bolečin manj in vrnil se je nasmeh. Malo za šalo, malo zares sva govorila o tem, kako bo spet smučala prihajajočo zimo. Saj nisem mogel verjeti, ko mi je poslala fotografijo s smučišča s pripisom: »z lahkoto!«.

V tistem času sem razmišljal o domeni za svojo internetno stran in ne boste verjeli – Špela mi podari črno majico z belim napisom dr. Feelgood (ki jo imam še vedno doma in nameravam uokviriti) ter ob darilu izreče 4 besede, katerih ne pozabim niti, ko bom senilen starec: “Ti si moj dr. Feelgood.”

NAS ŽELITE SPOZNATI OSEBNO?

UDELEŽITE SE PREDAVANJA
NAROČITE SE NA ENKRATNI POSVET