Mini intervju za revijo L&Z …

1. Kako začnete dan?

Skozi leta sem poskušal z različnimi jutranjimi rutinami. Od pubertetniškega masturbiranja že navsezgodaj, do rutine »100 sklec za zajtrk«, ki jo je nekoč spisal priznan trener Goran Lorencin. Trenutno sem v fazi:

  • 10 minutnega »razgibavanja«, kot pravim določenim vajam, katerih namen je pripraviti telo na gibanje brez bolečin tekom dneva,
  • 10 minutne meditacije s pomočjo aplikacije Headspace,
  • 10 minut branja.

2. Opišite svojo prehrano v enem stavku.

Lahko kar z eno besedo: Feelgood 🙂

Moja prehrana je takšna, kot jo učim. Vključujoča, ne izključujoča. Vsakršne morebitne in trenutne restrikcije so zgolj posledica določenega cilja. Če je v ospredju dobro počutje, potem se na krožniku poleg minimalno predelane, večinoma naravne hrane obvezno znajde tudi tisti mmmmm. Saj veste, ko nahraniš ne le telo, mišice in možgane, temveč tudi dušo in srce.

Več: 4 etape do Feelgood prehrane.

3. Kaj se vedno nahaja v vašem hladilniku?

Jajca in zelenjava (z maminega vrta). Jajca so kameleon v prehrani – lahko jih pripraviš na nešteto načinov, poleg tega so izrazito hranljiva (vsebujejo kopico pomembnih hranil za dobro zdravje). Pri zelenjavi res nisem izbirčen. Trudim se jo le izbirati z ozirom do sezone, v kateri uspeva.

Več: Po krivem obtoženo jajce.

4. Kako boste poleti obdržali formo?

Z lahkoto. Formo se mi zdi, za razliko naključne petice v šoli, težje pridobiti, kot jo vzdržati. Najprej je potrebno osvojiti navade, ki vam omogočajo zdravje, postavo in počutje s katerim ste zadovoljni, do točke nezavedne sposobnosti – s tem mislim, da jih izvajate »avtomatsko«, ne, da bi sploh pretirano mislili na njih. Navade, kot je primerna prehrana in redna telesna aktivnost, postanejo del vaše osebnosti – rutine – kot umivanje zob, … ali jutranja kava, na primer.

Več: 4 etape do Feelgood vadbe.

5. Kakšen je vaš zmagoviti poletni načrt?

Imam cilj, načrt kako do tja je še v izdelavi. Moja osebnost je namreč prepletena s temi sklopi prioritet: zdravje, družina in posel (poslovni uspeh). V preteklosti sem prevečkrat »pritiskal« zgolj na eno področje in posledično zanemarjal preostala. Moram najti način, kako delovati bolj skladno in naučiti se bivati v trenutku, ne venomer v svoji glavi, zakopan v 1000 prepletajočih se misli. Če ima kdo koristen predlog, sem odprt prisluhniti 🙂

 

Več intervjujev:
Dovolj dobro je lahko tudi popolno.
Diete, trening, vegetarijanstvo, … in kakšen trener je Mario
Gibanje ali prehrana – kaj je bolj pomembno pri hujšanju?
Nasveti pred poletjem – katera je najboljša izbira vadbe in diete?
Nasveti za boljšo produktivnost.

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
info@feel-good.si

Objavil | 2018-01-07T19:22:20+00:00 3, avgust 2017|