Jajca z brstičnim ohrovtom

Jajca + zelenjava = obrok kadarkoli in na 100 različnih načinov.
Z brstičnim ohrovtom in maslom ghee, je meni ena najljubših kombinacij.

Dame, potrebujete:

  • 125 g brstičnega ohrovta
  • 3 jajca**.

– gospodje, seveda, oboje krat 2.
– v želji po več beljakovin se lahko nakombinira cela jajca z beljaki (3 jajca + 3 beljaki, na primer).
– če potrebujete več ogljikovih hidratov, se lahko z ohrovtom popraži tudi predkuhan krompir.
– ohrovtu se poda tudi druga zelenjava, čebula, na primer in rdeča paprika, … malo sira povrh, ali slanine.

Priprava:

  1. Ogenj nastavite na nizko-do-srednjo jakost in v ponvi ogrejte čajno žličko masla ghee,
  2. Počež razporedite na polovičke, ali četrtinke narezan brstični ohrovt.
  3. Solite, poprajte, dodajte česen, ali mešanico začimb po okusu (meni je ljuba tale “pizza” mešanica) in pokrijte, da se ohrovt malo zmehča. Vmes premešajte.
  4. Odkrijte, v ponev razbijte jajca in ponovno pokrijte.
  5. Pecite, dokler beljaki ne zakrknejo, rumenjaki pa ostanejo še sveži.
  6. Prestavite na krožnik in dober tek 🙂

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
info@feel-good.si

Objavil | 2018-08-29T11:27:08+00:00 18, december 2016|