Eden ljubših zajtrkov naše Vesne – mu pravi kar zajtrk lačne mame 🙂Blitva je špinačina sestrična. Zelo sta si podobni, blitva je le malo bolj čvrstega karakterja 🙂 Zaradi specifčnega, trpkega, malo bolj grenkega okusa kot špinača, je nekako kar ne znamo uporabiti pogosteje in je rezervirana za klasično vlogo, ki jo igra redno s krompirjem poleg ribe.

Tokrat poskusimo malo drugače.

Sestavine:

  • 3 jajca.
  • 2 korenčka.
  • Šop sveže mlade blitve.
  • Maslo, sol, poper.

Priprava:

  1. Korenček narežite na kolobarčke in ga prestavite na ogreto ponev, ki ste jo predhodno namazali z maslom (mi smo uporabili ghee).
  2. V tem času operite blitvo in jo narežite na velike kose ter dodajte rahlo podušenemu korenčku.
  3. Vse skupaj na kratko podušite in, ko blitva usahne, zelenjavo prestavite na eno polovico ponve, na drugo pa vlijte jajca.
  4. Solite, poprajte in pustite toliko časa v pokriti ponvi, da beljak zakrkne, rumenjak pa ostane še tekoč.

DSC_0849

Mario Sambolec, dr. Feelgood
www.drfeelgood.si