Feelgood jabolčni zavitek z borovnicami

Je bil že čas, da ponudimo svojo, Feelgood verzijo popularnega štrudla.

Pomislimo, kaj večina želi, ko pomisli na štrudl?

  • Tisti mmmmm … da je ravno prav sladek in sočen.
  • Po možnosti večji kos.

Česa večina ne želi?

  • Slabe vesti.
  • Odvečnih kalorij, ki jih ne potrebujemo ali jih zmoremo pokuriti.

Vidim dve potencialni oviri pri pripravi, ki dodata zgolj nepotrebne kalorije in ne pokvarita okusa:

  1. Dvojno zavijanje oz. preveč testa.
  2. Dodajanje sladkorja (cuker ali suho sadje) in/ali maščob (mazanje z oljem, dodajanje drobtin, …).

V čem je razlika pri našem receptu #pozdravipameti?

  1. Največ okusa in količine (volumna) za manj kalorij.
  2. Naravne, polnovredne in minimalno predelane sestavine.

Feelgood zavitek

Testo

  • 1/2 kg polnozrnate pirine moke.
  • Ščep soli.
  • Žlica jabolčnega kisa.
  • Žlička oljčnega olja.
  • 1,5 – 2 dcl mlačne vode (dodajte po občutku).

Nadev

Pri nadevu se lahko “igrate”. Lahko uporabite samo jabolka ali samo borovnice. Morda izberete namesto borovnic višnje. Ali dodate v nadev pusto skuto kot vir beljakovin in tako zavitek hranilno uravnotežite kot samostojen obrok (malica).

Priprava

1. Testo gnetite do konsistence, da se več ne prijema po pultu. Razdelite ga ne 4 dele in oblikujte kroglice. Vsako premažite s tremi kapljicami oljčnega olja. Pokrijte in pustite počivati v hladilniku 1 uro.

2. Medtem naribajte jabolka. Mi smo jih ravno pobrali z drevesa in ker so domača, jih zato nismo lupili. Le očistili in naribali. Naribanim smo dodali cimet in malo limoninega soka. Sicer lahko po okusu dosladite s s stevijo.

3. Razvaljajte vsako kroglo testa posebej in jo nadevajte z jabolki ter borovnicami.

4. Pecite 1 uro na 180 stopinj.

Feelgood jabolčni zavitek z borovnicami

Pripravljen #pozdravipameti, iz naravnih in polnovrednih sestavin, ponudi več okusa za manj kalorij.

Objavil | 2018-07-09T19:31:43+00:00 2, julij 2018|