Webinar je namenjen vsem, želite izvedeti kaj lahko o prehrani za zdravje srca in ožilja trdimo na podlagi uveljavljene znanosti in kako ta dognanja najlažje prenesti v prakso.

Na najpogostejša vprašanja bomo odgovorili: utemeljeno, preprosto in brez nakladanja. Področje bomo karseda odkomplicirali, ovrgli par brezveznih trditev in razbili kakšen mit. Naše druženje pa bomo zaokrožili z verodostojnimi, jasnimi in uporabnimi napotki.

Webinar je primeren tako za tiste, ki vas zanima kako izboljšati svojo prehrano ali prehrano svojih bližnjih, kot tudi za svetovalce in trenerje, ki želite bolje svetovati in pomagati svojim varovancem.

Kaj dobite?

  • Kratek in jedrnat, ampak temeljit pregled trenutne teže znanstvenih dokazov na področju vplivov prehrane na srčno-žilno zdravje.
  • Jasna pojasnila o najpogosteje omenjanih pojmih povezanih s prehrano in srčno-žilnimi boleznimi. Na primer: »zdrave maščobe«, nasičene in nenasičene maščobne kisline, holesterol v hrani in v krvi, lipoproteini, trigliceridi, ter sladkor in ogljikovi hidrati.
  • Strnjen povzetek o najpomembnejši prehranskih prilagoditvah za izboljšanje srčno-žilnega zdravja in napotke kako jih spraviti v prakso.
  • Primer načrta prehrane sestavljenega po predstavljenih načelih.