Dr. Feelgood Sirotka v prahu NATURAL

32,00

Na zalogi

Izdelano iz 100% koncentrata naravne sirotke, brez GMO, glutena, soje, umetnih gostil, aspartama ali drugih primesi. Visoka vsebnost beljakovin, ki pripomorejo k boljši odpornosti, koristijo kostem, obnavljajo mišice in pomagajo nadzorovati apetit.
Sestavine: koncentrat sirotke (iz mleka).

 

Na zalogi

Šifra: WheyNatural Kategorija:

Opis

Neto količina 900g
Število odmerkov 30
Država porekla: EU

NAVODILO ZA UPORABO: En odmerek (30 g) zadošča za porcijo ~60 kg osebe.
Zmešajte s 150-300 ml vode ali mleka ali vmešajte v smoothie. Dnevna doza: 1 do 4 odmerki.

ALERGIJSKO OPOZORILO: Izdelek je iz sirotke iz kravjega mleka. Če ste preobčutljivi ali alergični na katero od sestavin tega izdelka, se pred uporabo posvetujte s svojim zdravnikom
********************************************************************************************************************************************

»Allevato con la scotta il dottore e in bancarotta«

Aforizem iz leta 1777, ki se v prevodu glasi nekako takole: »Če bi ljudje odraščali ob sirotki, bi zdravniki bankrotirali«. In takrat ni bilo prvič, da so bile koristi sirotke javno cenjene.
Sirotka v prahu (ang. whey) je ena najvrednejših oblik beljakovinskega dopolnila. Zakaj? Ker zagotavlja kakovosten vir beljakovin in kot taka postreže s celotnim naborom zdravstvenih koristi: pripomore k ohranjanju, obnovi in rasti mišic, prispeva k ohranjanju zdravih kosti ter s tem ponuja močno podporo imunskemu sistemu.

Beljakovine predstavljajo gradnike hormonov, živčnih prenašalcev, protiteles in so nepogrešljive pri ohranjanju funkcionalnosti naše presnove ter čvrstih mišic in kosti. Brez beljakovin nas ni, preprosto rečeno. Preberite več: Beljakovine.

Sirotko lahko po kvaliteti postavimo ob bok ribam, mesu, jajcem in mlečnim izdelkom naravno hranjenih živali. Je tako rekoč “popolna” beljakovina, z vsemi esencialnimi aminokislinami. Poleg tega jo odlikuje priročnost – praktičnost (in verjetno nižja cena) ter nekaj specifičnih lastnosti zaradi katerih je ta, včasih odpadni proizvodni produkt, danes tako cenjen.

Sirotka močno spodbuja dobro delovanje imunskega sistema. Sirotkine beljakovine pomagajo telesu tvoriti zelo močan antioksidant (glutation). Ta »poveljnik« naše prve obrambne linije brez milosti pobija proste radikale in je neposredno vključen v razstrupljanje karcinogenov. Bele krvne celice in jetra porabljajo glutation prav za ta namen – razstrupljanje. Na žalost je glutation precej težko absorbirati iz hrane, ali dopolnil in je najučinkovitejši, ko ga telo proizvede samo. V našem telesu, natančneje v celicah, mora biti proizveden iz treh aminokislin – glutamat, cistein, glicin, kot pomemben vir teh treh pa se iskaže prav sirotka.

Pozorno pri izbiri

Tehnično je sirotka sicer mlečni izdelek, ki nastane pri predelavi mleka v sir in jo je možno dobiti tako v prahu kot v tekočini.

Sirotka v tekočini se v kmečkih okoljih že zelo dolgo ceni zaradi krepčilnih lastnostih in kot krma za živali. Njen minus je predvsem hitra pokvarljivost, značilen »kiselkast« okus in višja vsebnost mlečnega sladkorja (laktoze) ter višji delež maščob, glede na beljakovine.

Posamezniki, ki laktoze ne tolerirajo najbolje imajo zaradi njene prisotnosti v tekoči sirotki težave z občutkom napihnjenosti in vetrovi. Odlična alternativa in v splošnem verjetno boljša izbira je tako sirotka v prahu, kateri pri predelavi odstranijo večino laktoze in maščob. To pomeni, da ostane sirotka v družbi le najkakovostnejših beljakovin, s praktično najboljšim možnim razmerjem vseh nujno potrebnih aminokislin (za razliko od soje, ali drugih rastlinskih virov).

Komercialna sirotkina dopolnila odstopajo po kvaliteti in najpogostejšo ločnico med njimi predstavljata oznaki koncentrat, ali izolat. Slednji predstavlja najbolj »čisto« in skoncentrirano obliko sirotke na tržišču. Praviloma vsebuje 90 odstotkov beljakovin ali več in ob tem zelo malo, če sploh kaj maščob in mlečnega sladkorja zato je primeren za vse, ki laktoze ne prenašate najbolje.

Koncentrat sirotkinih beljakovin sestavlja količinsko manj beljakovin – okvirno 70 -80 %, odvisno od izdelka. Z znižanjem odstotka beljakovin, ki jih posamezen izdelek vsebuje, se količina vsebujočih maščob in laktoze navadno zviša, kar pa v primeru naravnega koncentrata, pridobljenega iz mleka krav pašne reje ter brez brez barvil, umetnih sladil, gostil, ni prav nikakršen problem, celo obratno – maščobe v takšnem sirotkinem koncentratu so zelo dober vir maščobne kisline CLA (konjugirane linolne maščobne kisline), ki je povezana z mnogimi zdravstvenimi koristmi (preprečevanje raka in bolezni srcežilja).

Dodatne informacije

Teža 900 g