Beljakovinski Feelgood tiramisu

Vedno mi je všeč, ko nas kontaktira kdo od naših sledilcev in deli z nami kakšno misel, idejo, konstruktivno kritiko, pohvalo ali recept, kot se je to zgodilo v tem primeru.
Tiramisu je priljubljena sladica, ki se je še nismo lotili pripraviti »po svoje«, se pravi #pozdravipameti, kar v primeru receptov pomeni:

  • Maksimalno dober okus.
  • Večinoma naravne, minimalno predelane sestavine.
  • Minimalno odvečnih kalorij in slabe vesti.

Potrebščine:

Ovseni kosmiči.
Albuminska skuta.
– (Instant) kava.
Grški jogurt z manj maščobe.
Beljakovine v prahu z okusom vanilije.
Jajca.
Kakav v prahu.

Priprava:

1. 60 g ovsenih kosmičev (mehkih in fino mletih) zmešajte s 100 g albiminske skute in zalijte s kavo (lahko dodate še žličko instant kave, če želite kmočnejši okus).
2. Počakajte, da se masa napije, nakar jo na krožniku poteptajte z vilico.
3. Preliv pripravite iz približno 150 g grškega jogurta, 30 g beljakovin v prahu z okousom vanilije in 4 prepeličjih jajc (ali 2 kokošjih).
4. Preliv temeljito premešajte, prelijte čez prej pripravljeno maso in posujte s kakavom.

»S temi količinami dobimo tiramisu v okvirni vrednosti 700 kalorij (od tega približno 70 g beljakovin, 35 g ogljikovih hidratov, 20 g maščob) in cel kup pravega okusa, kot s tvojim čokolešnikom«. Pravi Matej Malej, naš zvesti »follower« in avtor recepta.

Več sladic #pozdravipameti najdete pod povezavo: Feelgood kuhinja dobrega počutja.

 

Mario Sambolec, ustanovitelj Dr. Feelgood, predavatelj FZS, PN1, CSCS, ACA in MNU (v teku)
www.drfeelgood.si
#pozdravipameti

Objavil | 2018-08-07T09:09:19+00:00 7, avgust 2018|