Feelgood sočna bedrca z limono in rožmarinom

Jamie Oliver je dal idejo, Feelgood pa prevzel realizacijo – piščanec je okusen zgolj toliko, kolikor so okusne začimbe, ki jih nanj postavimo. Že ko sem prepisoval recept za to objavo, so se mi cedile sline.

Sestavine

Za 4 osebe:

  • 4 izkoščičena piščančja ali kunčja bedra,
  • vejico svežega rožmarina,
  • 1 bio limono,
  • malo masla ghee ali nerazdišavljenega kokosovega olja v nesrečnem primeru mlečne netolerance.

Priprava

  1. Izkoščičena bedra začinimo s himalajsko ali morsko (pransko) soljo in poprom, lističi svežega rožmarina in naribano lupinico bio limone.
  2. Meso pečemo na kokosovi maščobi na rahlem ognju in ga pustimo lepo pri miru (ga ne obračamo) dokler se ne pojavi mamljiva zlato – rjava skorjica.
  3. Šele nato obrnemo in pečemo podoben čas še na drugi strani.

Kot priloga tako začinjenemu mesu se odlično poda Feelgood bučni pire – udeleženci kuharske delavnice Feelgood kuhinje dobrega počutja so bili nad kombinacijo navdušeni.

Da bo krožnik videti še lepše, zraven postrežemo na sopari kuhan brokoli:

  1. Zelenjavo operemo in narežemo na cvetke ter damo v kozico;
  2. Spodlijemo z malo vode, zavremo, pokrijemo ter kuhamo nekaj minut.
  3. Odcedimo in pustimo v vroči posodi še par minut, da se še malenkost zmehča.

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
www.drfeelgood.si

Objavil | 2018-01-01T16:03:45+00:00 1, november 2014|