Feelgood smuti s kokosom, borovnicami in avokadom

Naši smutiji so drugačni od pretežno sadnih, ali včasih po sreči sadno-zelenjavnih napitkov, s kakršnimi je ideja o “smutiju” danes najtesneje povezana.

Feelgood pomeni upoštevati načelo BEZEG, po katerem želimo v vsakem obroku zagotoviti kvaliteten vir BEljakovin, ZElenjave (borovnice in avokado sta pravzaprav zelo blizu zelenjavi) in Goriva (v tem primeru je to malenkost več maščob, kot ogljikovih hidratov).

Preberite več:
Načela Feelgood prehrane.
Beljakovine.
Ogljikovi hidrati.
Maščobe in holesterol.

Na tej podlagi smo pripravili že mnogo receptov v Kuhinji dobrega počutja, tokrat za “hiter” zajtrk, malico, ali, če ga pripravimo “na gosto” in postavimo v skrinjo za pol ur’ce, pravcat sladoled:)

Potrebujemo:

  • 1 merico (30-40g) sirotkinih beljakovin v prahu (okus vanilije),
  • četrtino zrelega avokada,
  • 1 šalico (zamrznjenih) borovnic,
  • 1 dcl kokosovega mleka in 1-2 dcl vode za razredčit (po občutku),
  • žlička (cejlonskega) cimeta,
  • žlica kokosovih kosmičev, ali temne čokolade (za posip).

Priprava:

V posodici/šejkerju združimo vse sestavine (razen posipa), dodamo količino vode po želji (več vode, bolj bo smuti redek, manj vode, bolj bo kremast) in zmiksamo (lahko tudi s paličnim mešalnikom). Na koncu potresemo s koščki temne čokolado ali kokosovimi kosmiči.

Video recept.

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood.
www.drfeelgood.si

Objavil | 2017-12-21T06:33:14+00:00 11, december 2015|