Hvala bogu za skrinjo – tako je lahko zamrznjeno jagodičje ves čas v “sezoni” in na voljo za okusne FG smutije …

Sestavine tega recepta zvenijo skladno že, ko jih povežemo zgolj z besedami – avokado in kokos si delita posebno vez, potem je tu osvežujoče jagodičje v paru s temno čokolado in ščep mlade špinače, ki s svojim nevtralnim okusom doda le kremasto strukturo (da vseh zdravstvenih koristih niti ne naštevam). S sirotko v prahu si zagotovimo še po zelo kakovosten vir beljakovin in obrok tako postane v celoti “BEZEG” (BEljakovine, ZElenjava in Gorivo), kot uči naše načelo.

  • Kokosovo mleko in avokado sta odlična vira koristnih maščob. Kokos vsebuje MCT (srednje-verižne trigliceride), ki služijo za energijo in lavrično kislino z močnim delovanjem proti vnetju. Avokado na drugi strani ponudi kopico vlaknin, kalija, zaščitnega karotena za oči (lutein in zeaksantin) in omega 9 maščobe, ki varujejo naše srce, žilje ter skrbijo za dobro presnovo.
  • Jagodičje predstavlja najboljše, kar sadje nasploh lahko ponudi. Jagode, maline, robide, ribez, brusnice in borovnice so lahko najpogostejša izbira iz te skupine.
  • Da sem o čokoladi že pisal, ni presenečenje:) Če še kdo ne pozna njene zgodbe priporočam članek: Kaj pa čokolada!
  • In špinača …, ki svoj pravi prehranski potencial sprosti šele, ko jo postavimo v družbo z dobrimi maščobami, kot sta v receptu spodaj kokos in avokado (ali jajčka, sicer).

Sestavine:

1 dcl kokosovega mleka,

1/2 Hass avokada – zelen s hrapavo skorjo in potemni, ko dozori,

30 g sirotkinih beljakovin v prahu (okus vanilije, ali čokolade),

70 g (zamrznjenih) jagod in pest nasekljane mlade špinače,

rebro temne čokolade, nadrobljeno kot posip.

drfeelgood_smutiSladica, ki je tudi pravi Feelgood obrok 🙂

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
info@feel-good.si