Feelgood sezonska enolončnica

Obstajajo jedi, ki so lahko vedno “v sezoni” in enolončnica je zelo verjetno ena takšnih. Lonce imamo na voljo celo leto, prav tako meso in različno zelenjavo, odvisno od letnega časa. Izvolite preprost, ekonomičen ter okusen recept:

Potrebujete:

  • ½ piščanca.
  • 2 manjši čebuli.
  • 2-3 korenčka.
  • Steblo pora.
  • 2-4 krompirje.
  • Bučka, cvetača, steblo brokolija, zelena, zelje, stročji fižol … katera koli zelenjava po okusu in glede na sezono
  • Žlička maščobe (maslo ghee, oljčno olje, kokosovo olje).
  • Sol, poper, paradižnikova mezga.
  • Voda ali jušna osnova.

Priprava:

  1. Nasekljano čebulo popražite na ogreti maščobi,
  2. Dodajte nasekljan korenček ter vse skupaj nekoliko popražite.
  3. Dodajte še na kose narezano piščančje meso in pražite, da meso dobi zlato barvo.
  4. Dodajte še preostalo na poljubno velike kose nasekljano tršo zelenjavo.
  5. Vse skupaj nekoliko podušite in zalijte z vodo toliko, da pokrije vsebino.
  6. Olupite in narežite krompir ter ostalo mehkejšo zelenjavo na poljubne kose in dodajte v lonec.
  7. Dolijte toliko vode ali jušne osnove, da dobite želeno gostoto ter kuhajte dokler se krompir ne skuha do mehkega.
  8. Začinite po okusu: sol, poper in 3/4 žlice paradižnikove mezge.

Za več idej in receptov obiščite našo Kuhinjo dobrega počutja.

 

Vesna Milenkovič, www.drfeelgood.si

Objavil | 2017-12-11T15:08:50+00:00 16, september 2017|