Manj je več.

Manj kompliciranja – več okusa.

Manj sestavin – več zdravja.

Manj denarja – več muzike 🙂

V tem receptu za Feelgood kolač to vsekakor velja …Plantane so v času tega pisanja postale na voljo ne le v Leclercu, temveč rudi Šparu in Mercatorju, ter po precej ugodni ceni (2 eur/kg). Več o teh bananah si preberite v predstavitvenem članku: Plantane.

Šop ravno prav rumenih plantan je bil za porabit. Sicer iz njih najraje pripravim palačinke (recept: Feelgood Paleo palačinke), pa se mi ni dalo stati ob štedilniku pol ure. Zato sem jih predelal v improvizirano maso, kot za palačinke in to prelil počež karameliziranih jabolk s cimetom ter postavil v pečico. Nastal je:

The Best Kolač Ever!

Potrebujete:

Priprava:

  1. Jabolki narežite na koščke in popražite na kokosovi maščobi. Pretresite jih s cimetom.
  2. V multipraktik ali blender postavite olupljeni in na kose narezani plantani, jajca, merico sirotkinih beljakovin v prahu, pol žličke vinskega kamna in žličko cimeta. Stisnite start in počakajte, da se sestavine dobro premešajo.
  3. Na dno pekača razporedite popečena jabolka in povrh prelijte z maso iz blenderja.
  4. Pecite v pečici, nastavljeni na ventilacijo in ogreti na 160 stopinj, približno 20 minut.

The Best Kolač Ever 🙂

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
info@feel-good.si