Jah, kakšna bi bila ponudba sladic Feelgood kuhinje, brez dobrih palačink?

Čas je, da se spoprimemo tudi s tem izzivom ter pretvorimo v predstavah mnogih sicer nezdravo razvado, v čisto pravi Feelgood BMV zajtrk ali posladek, ki je lahko brez slabe vesti na jedilniku  veliko pogosteje kot bi si kdo mislil.

Sestavine (za 8 malih palačink):

  • 3 jajca,
  • 6 žlic kokosove moke,
  • 6 žlic vode ali mleka (mandljevo ali kokosovo),
  • kos banane (pretlačiti z vilico),
  • ščepec himalajske soli,
  • 3 žlice deviške (nerazdišavljene) kokosove maščobe.

Po želji dodamo tudi:

Napotki:

  • Palačinke so izredno majcene in precej debele v primerjavi s klasičnimi. Sestavine prilagajamo glede na želeno število palačink.
  • Kokosovo moko lahko naredimo še bolj fino z mletjem v blenderju ali kavnem mlinčku.
  • So brez glutena, brez žit, brez sladkorja, a prijetno sladke in zelo nasitne.

Postopek:

  1. Pred peko vsake palačinke ponvico premažemo z malo kokosove masti.
  2. Pečejo naj se počasi, na nižji temperaturi.
  3. Na ponvico vlivamo zelo malo mase, a več krogcev hkrati, zato, da jih lažje obračamo.
  4. Ko že pomisliš, da iz tega ne bo nič, zadiši kot redko kaj!

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
www.drfeelgood.si