Če ga odobri še mama Feelgood, dolgoletni in izkušen “kruheraš”, potem si tale mandljev kruh res zasluži svojo predpono ter priznanje v tej objavi.

Zasluge za nov recept tokrat ostajajo v družinskem krogu – mandljev kruh je namreč pogruntavščina naše Suzane, avtorice ene največjih Feelgood preobrazb preteklega leta. Sladkorja v njeni kuhinji ni več, bele moke prav tako ne, ko pa se v hiši še kdaj pojavi potreba po “kruhu”, se Suzana loti dela z naslednjimi sestavinami:

Sestavine

  • 2 kavni šalici zmletih mandljev,
  • 2 žlici kokosove moke,
  • 1/4 šalice drobljenega lanenega semena,
  • 1/4 čajne žličke himalajske soli,
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 5 jajc pašne reje,
  • 1 žlica kokosove maščobe,
  • 1 žlica medu,
  • 1 žlica jabolčnega kisa.

Navodilo za pripravo:

  1. Skupaj pomešamo vse suhe sestavine (v mešalniku ali blenderju),
  2. dodamo jajca, kokosovo maščobo, žličko medu in jabolčni kis.
  3. Izberemo podolgovat, manjši model za peko kruha (velikost cca 19×5,5 cm), vanj položimo peki papir in vlijemo tekočo maso.
  4. Mandljev kruh pečemo približno 35 minut na 180 – 200 stopinj.

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
www.drfeelgood.si