Pozor, sledi recept, ki ni Paleo, niti LCHF, ali veganski. Naš malinov kolač vsebuje skuto, zdrob, jajca, sadje, tudi cuker lahko, če je treba, … skratka vse, česar “ne smete”. In zato je tako dober 😉
Za Feelgood malinov kolač potrebujete:

  • 2 domači jajci,
  • 250 g zdroba (pirin, rižev, prosen, koruzni, ajdov, kvinojin, …),
  • 400 g albuminske skute,
  • ½ litra mineralne vode,
  • Naravno sladilo po izbiri in v količini, da dosežete želeno sladkost (izberite: Najboljši naravni nadomestki sladkorja),
  • 1 bio limona (sok in nastrgana lupina),
  • Žlička prave (burbonske) vanilije v prahu,
  • 450 g (zamrznjenih) malin, ali borovnic,
  • ghee maslo, ali kokosova maščoba za pekač.
    *Za več beljakovin lahko dodate merico sirotkinih beljakovin v prahu.

Priprava:

  1. V razžvrkljani jajci dodajte albuminsko skuto (pravijo ji tudi sirarska skuta), vaniljo in sladilo (sirotko v prahu).
  2. Nastrgajte limonino lupinico, limono iztisnite in dodajte njen sok v zmes.
  3. Dodajte poljuben zdrob in zmes razredčite z mineralno vodo.
  4. Nadevajte v pekač in pecite približno 30 minut na 180 °C.
  5. Ko je pecivo pečeno, na še vroče posujte maline in pustite, da se ohladi.

Za več idej in receptov obiščite našo Kuhinjo dobrega počutja.

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
info@feel-good.si