Feelgood jufka

Nejc je super dečko, ki je na našem Feelgood Biggest Winner programu v dobrih treh mesecih shujšal preko 20 kilogramov.

Rezultat še kar vzdržuje … in vzdržuje … še več: vztrajno napreduje! V svojem tempu, s hrano, ki jo ima rad in načinom vadbe, ki jo je s časom celo vzljubil.

Restriktivne diete v smislu “ne smeš” in “moraš” so morda že ok za določen tip ljudi, vendar znajo boleče spodleteti, če niste med njimi.

Pred kratkim mi je Nejc poslal sporočilo, ki je vsebovalo sliko, ki je postala naslovna za ta blog prispevek. Pomislil sem: Damn. I need to try this! (moje misli pogosto delujejo v angleščini, se opravičujem). V nadaljevanju sledi recept s temeljitim slikovnim prikazom postopka priprave …

Sestavine:

  • 250 – 300 g piščančjih prsi.
  • Paprika.
  • 4-5 češnjevih paradižnikov.
  • Zeljnata solata.
  • Sol.
  • Česen v prahu.
  • Curry.

Priprava:

  1. Piščanca narežemo na majhne koščke. Dodamo začimbe (sol, česen v prahu in curry) in popečemo na žlički oljčnega olja ali ghee masla.
  2. Ko je piščanec popečen dodamo še na koščke narezano papriko in jo še par minut pražimo skupaj z mesom. Za boljši okus lahko dodate še kapljico ali dve sojine (tamari) omake.
  3. Dve ali tri tortilije pokapljamo z vodo in jo postavimo v mikrovalovno pečico za 1 minuto.
  4. Na tortilijo najprej položimo zeljnato solato, nato piščanca s papriko in na koncu dodamo še na rezine narezan češnjev paradižnik.
  5. Tortilijo zavijte, kot se vam zdi prav 🙂

 

Za več receptov obiščite našo kuhinjo dobrega počutja.

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
www.drfeelgood.si

Objavil | 2018-04-24T15:26:28+00:00 20, marec 2018|