Nasprotja se bojda privlačijo. Hladno in vroče, v tem primeru …

Predstavljajte si fino ohlajen, gost jogurt po vzoru ameriških »frozen yogurt« variant, ki ga povrhu krasi vroč jagodni preliv.

‘Mater! Ali sem le jaz tak čudak, da se mi cedijo sline že ob pisanju tega prispevka, ali bo to preprosto, nasitno, vendar presenetljivo nekalorično (a.k.a “dietno“) Feelgood sladico res vredno poskusiti. Če ste za, izvolite postopek:

  1. Pomešajte kvark ali pasirano skuto iz posnetega mleka s pravim grškim jogurtom in sladilom po želji. V naslednjem članku najdete nekaj naših najljubših izbir namesto navadnega sladkorja: Alternativna sladila.
  2. Postavite kremo v skrinjo za cca 30 minut.
  3. Ta čas na blagem ognju podušite skodelico jagod … ko se zmehčajo in spustijo vodo, dodajte sladilo (po želji), cimet in zgostite z žlico moke tigrastih oreščkov.

Feelgood »frozen yogurt« prelijte z jagodami … in mi prinesite za poskusit, da vidim, če je ok J

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
info@feel-good.si