Feelgood čokolešnik

Jed, ki me vsakič znova odpelje v otroštvo. Že s tem, da se izmišljenega »čokolešnika« razveselim, kot sem se nekoč »tapravega«. Povem vam, ne grem več nazaj. To je to.

Sestavine za pošteno moško porcijo, ali dvojno žensko:

  • Približno 90 g kosmičev (ovsenih, riževih, če niste za ovsene, prosene, če niste za prejšnji dve možnosti, tudi ajdovi obstajajo in kvinojini, vendar so slednji dražji od vseh sestavin v tem receptu).
  • 150 g beljakov (sam najraje izberem te, obstajajo pa bojda v tetrapaku v nekaterih trgovinah).
  • Jedilna žlica želatine.
  • 1 merica sirotkinih beljakovin v prahu z okusom čokolade (če vam ne gre sirotka, lahko izberete vegansko mešanico).
  • 10 g pravega, 100 % kakava v prahu.
  • Žlička cimeta in dosladkajte s stevijo, če imate radi bolj sladko.
  • Mala pest lešnikov (15 g)
  • Pol večje ali eno mini banano ter čajno skodelico jagod, če jih vidite v tej kombinaciji s čokolado in lešniki.

Priprava:

  1. V kozici kuhajte kosmiče v trojni količini vode 5-10 minut, da se fino napojijo in pričnejo gostiti (riževi potrebujejo malo dlje, prav tako grobi ovseni).
  2. Dolijte beljake in mešajte še par minut.
  3. Ugasnite ogenj in enakomerno pretresite z želatino.
  4. Pustite stati približno 5-10 minut, da se želatina napoji in kosmiči malo shladijo.
  5. Dodajte kakav, beljakovine v prahu, cimet, stevijo in vse skupaj temeljito premešajte.
  6. Vmešajte še nasekljane lešnike, koščke banane in jagod, ter pustite, da se čokolešnik ohladi, zgosti ter strdi. Lahko tudi čez noč in vas počaka zjutraj gost, kot puding.

Za več idej in receptov obiščite Feelgood kuhinjo dobrega počutja.

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
www.drfeelgood.si

Objavil | 2017-12-01T13:34:15+00:00 16, september 2017|