Ko je moji deklici dolgčas, se loti peke. In to tako, da si izmisli neke čisto svoje variante, ki se praviloma ne obnesejo najbolje.

Seveda je razočarana, a je to ne ovira pretirano in se poskusov trmasto loteva vedno znova. Ni ravno dovzetna za namige, kako naj se česa loti, a nekega dne je bila posebno dobre volje in se je strinjala, da dajva narediti nekaj skupaj.

Kašče so bile precej prazne in delati sva morali s tem, kar je bilo na voljo. Izbrskali sva zalogo kokosovih kosmičev ter čokolado. Sirotkinih beljakovin v prahu ter jajc pri nas itak ne zmanjka in tako je ratal tale najin »Simpl bounty«.

Sestavine:

 • 250 g kokosovih kosmičev – tistih, ki jim naše babice pravijo »kokosova moka«.
 • 30 g sirotkinih beljakovin z okusom vanilije.
 • 2 dcl vode.
 • 1 jajce.
 • 100 g 85% čokolade.

Priprava:

 1. Razžvrkljajte jajce in dodajte kokosove kosmiče. Dodajte še merico sirotkinih beljakovin, ki ste jih pred tem raztopili in dobro zmešali z 2 dcl vode.
 2. Manjši pekač  (npr. 15 x 25 cm) obložite s peki papirjem in nanj enakomerno razporedite ½, na kockice narezane čokolade.
 3. Postavite za kratek čas v ogreto pečico z namenom, da se čokolada raztopi in jo lahko premažete po celi površini.
 4. Na razmazano čokolado dajte kokosovo maso ter pecite kakšnih 10-15 minut na 180 °C.
 5. Vzamite iz pečice ter po površini peciva enakomerno razporedite še preostalo narezano čokolado in vrnite za kratek čas v pečico … zopet, ravno toliko, da se čokolada stopi in jo lahko razmažete po površini peciva.
 6. Postavite na hladno, da se pecivo ohladi in čokolada nazaj strdi. That’s it … uživajte.

dr-feelgood-zdravi-bounty-a1Feelgood Bounty; čokoladno-kokosova strjenka

 

Vesna Milenković, svetovalka za praktične rešitve na področju prehrane,
info@feel-good.si