Feelgood beljakovinske ploščice

Vas zanima, kako brez kompliciranja pripraviti dr. Feelgood ploščice, iz naravnih sestavin, po svojem okusu, v vsega nekaj minutah?
Saj veste kako je z večino “beljakovinskih” ploščic – skup’ napacajo cel kup kemije in to skrijejo pod nalepki “high protein” in “low carb”, češ, potem je pa ziher ok. Tako dobimo beljakovinski Snickers in LCHF Twix . Ma nemoj … isto sranje, drugo pakovanje.

Za 5 dr. Feelgood ploščic, vanilija – mandelj, ali čoko – peanut butter, potrebujete:

Priprava:

  • Sirotko premešajte v poljubnem šejkerju, s približno 3 dcl vode (kosmiči se precej napojijo).
  • Vse sestavine pregnetite v enakomerno testo, postavite v pekač obložen s peki papirjem in z rokami pritisnite testo, da se raztegne na približno 1 cm debeline.
  • Za nekaj ur prestavite na hladno, narežite na 5 enakomernih kosov, zavijte v folijo, shranite v manjše posodice, ali vakumirajte.

Vsaka ploščica vsebuje približno 375 kcal; 30 g beljakovin, 30 g ogljikovih hidratov in 15 g maščob.

 

Mario Sambolec, dr. Feelgood
info@feel-good.si

Objavil | 2017-12-11T15:57:48+00:00 11, december 2016|