Feelgood atomski štrudl

Vpraša mene Maja zadnjič: Honey, a ti pripravim “Atomski štrudl”?

WTF je atomski štrudl, me je najprej prešinilo, ampak sem že v drugi sapi navdušeno sprejel njen predlog, saj je prava mojstrica Feelgood kuhinje (posebej slašči ;).

Izvolite idejo kako #pozdravipameti porabiti vsa ta jabolka, ki so trenutno v sezoni


Presenetljivo okusen recept za sladico – atomski štrudl – ki je lahko tudi samostojen obrok ali malica (na poti) in vsebuje:

  • več nasitnih beljakovin, vlaknin in hranil.
  • manj odvečne energije (kalorij).

Sestavine:

Priprava:

Nalagajte v pekač po plasteh:

  1. Plast: skuto osladite s stevijo in vanjo temeljito vmešajte beljakovine v prahu z okusom vanilije (whey).
  2. Plast: po skuti enakomerno posujte 150 g ovsenih kosmičev
  3. Plast: dodajte naribana jabolka z namočenimi rozinami (1 uro v vodi) in po želji še cimet. Po tretji plasti polijte tudi preliv iz beljakov in stevije.

Pecite do zlato-rumenega na 180 stopinj C. Približno 1 uro.

Avtor recepta: Maja Kostanjšek.
Kuhinja dobrega počutja: www.drfeelgood.si

Objavil | 2018-10-09T10:35:25+00:00 3, oktober 2018|