Beluši z bivoljo mocarelo v gorčični omaki

Šparglji! Ta, dvospolna zelenjava (resno, kdo med nami je vedel, da obstajata moški »špargelj« in ženska »šparglja«) je že v polni sezonski “formi”, njenega močnega vpliva na glutation- izjemni antioksidant, poveljnik naše prve obrambne linije – pravi Feelgood privrženec enostavno ne sme zamuditi! Bivolja mocarela je s stališča okusa in krize, katero prestaja kravje mleko v moderni mlekarski industriji verjetno edina omembe vredna mocerela. Ter polnozrnata gorčica (pozabite na ustaljeni »senf« in njegovih 1000 sestavin, temveč pomislite na pravo gorčico, iz celih, minimalno predelanih  gorčičnih zrn) v omaki z eko sojinim tamarijem.

Potrebujemo:

  • šop “slovenskih” belušev,
  • 2 kosa mocarele buffala,
  • 2 žlički polnozrnate (“francoske”) gorčice,
  • eko sojino omako (tamari), himalajsko sol in poper.

Beluše operemo, očistimo in odstranimo olesenele dele in jih pošljemo za nekaj minut v savno (beri: pokuhamo na sopari).

Gorčico zmešamo v skodelici s sojino omako, mocarelo narežemo na kolute. Pripravljene beluše razporedimo na krožnik, zraven položimo kose mocarele in po vrhu prelijemo z gorčično omako. Po želji dodatno začinimo s črnim poprom.

2

 

Objavil | 2017-12-11T17:23:44+00:00 10, maj 2012|